Gonzo’s Quest on ehdottomasti yksi suosikkipeleistämme. Sen julkaisi kuuluisa pelivalmistaja NetEnt jo vuonna 2010, ja se on ollut pelaajien suosiossa siitä lähtien. Nykyään osa kutsuu sitä jopa kolikkopelien klassikoksi – ajatella, että noin lyhyessä ajassa pääsee samaan kastiin tunnetun Hedelmäpelin kanssa! Gonzo’s Questissä seikkaillaan Etelä-Amerikan Perussa Gonzo-nimisen espanjalaisen konkistadorin kanssa. Ruudun yläosasta tipahtelee kivisiä laattoja, joissa on erilaisia kuvioita ja kasvoja, jotka ovat saaneet inspiraationsa muinaisessa Perussa aikanaan kaiverretuista patsaista. Kun pelissä saa tarpeeksi monta samanlaista laattaa tiettyyn järjestykseen, saa pisteitä.

Laattoja ei suinkaan voi siirrellä oman mielensä mukaan niin kuin palapeliä, vaan halutessaan niille uuden järjestyksen pelaajan on painettava alareunassa olevaa ”kierrätä”-nappia. Näin uudet laatat tippuvat vanhojen tilalle, ja toivottavasti tällä kertaa suotuisammassa järjestyksessä! Kyseessä ei ole siis tavanomainen rullapeli, jossa jokaista rullaa voi kierrättää haluamansa mukaan. Pelissä on myös wild-symboli, jonka virkaa toimittaa kysymysmerkkilaatta. Niin kuin monessa muussakin kolikkopelissä, wild muuttuu miksi tahansa kivilaataksi sen mukaan, mille symboleilla on sillä kierroksella tarvetta. Wild-symboli voi siis pelastaa kiperistä tilanteista!

Erikoistoiminnot ja bonukset

Paras erikoistoiminto on varmasti scatter-symboli: kultainen kimmeltävä laatta. Keräämällä kolme tällaista kultaista laattaa aukeavat portit Eldoradon kadonneeseen kultaiseen kaupunkiin. Jos nämä kultaiset laatat asettuvat viistoon, saat 20 ilmaiskierrosta. Kaikissa muissa järjestyksissä ilmaiskierrosten määrä on 10 kappaletta. Kun Eldoradon portit ovat auki, ilmaiskierrosten voittokertoimet ovat tavallista suuremmat. Normaalisti suurin kerroin on 5, mutta porttien ollessa auki se on 15. Gonzo’s Questissa on käytössä myös toiminto, jonka mukaan jokaisen voittokierroksen jälkeen seuraa yksi ilmaiskierros. Jos voittoja tulee useampi peräkkäin, voittokerroin pelin oikeassa ylälaidassa kasvaa.

Panokset

Gonzo’s Questissa pienin panos on 20 senttiä ja suurin 50 euroa. Suurin mahdollinen voitettava summa on huikeat 375 000 euroa! Jos siis saat viisi sinivihreää voittosymbolia peräkkäin, voitat asettamasi panoksen 2500-kertaisena. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että jos pelaat pelin maksimipanoksella ja voitat ilmaiskierroksien aikana neljä kertaa peräkkäin, voitat suurimman mahdollisen summan, eli 375 000 euroa! Ajatella, minkä summan voi voittaa itselleen pelkällä hauskanpidolla. Gonzo’s Questia pelatessa tuleekin välillä muistutus, jossa sanotaan, että muistathan pelaavasi hauskanpitoa varten.

Äänet, grafiikka, efektit

Gonzo’s Questia kannattaa ehdottomasti pelata kuulokkeet korvilla! NetEnt on suunnitellut siihen lumoavia äänitehosteita, jotka tekevät pelaamisesta entistä hauskempaa. Tuntuu kuin olisi itse Etelä-Amerikan viidakoissa seikkailemassa. Ja se vasta onkin tunnelmallista. Itse grafiikatkin ovat pelissä huippuluokkaa. Gonzo’s Quest onkin suunniteltu juuri 3D-pelien suosion saumaan, eli se saa jo grafiikoidensakin ansiosta paljon suosiota. Sarjakuvamaisuus sekä efektien ja liikkeiden sulavuus houkuttelevat pelaamaan peliä useammin. Koska pelissä ei kuitenkaan ole liikaa liikettä, selaimen toiminta ei hidastu ja peli toimii mutkitta. Suosittelemme sitä lämpimästi kaikille!