Tänään päätimme kirjoittaa eräästä slottipelien tunnetuimmasta klassikosta. Kyseessähän on tietysti Starburst, joka pyörii NetEnt-pelinvalmistajan ohjelmistolla. Tämä viittä kelaa käyttävä, kymmenen voittolinjan peli on kestosuosikki monella nettikasinolla, eikä vähiten sen vuoksi, että monet niistä tarjoavat erilaisten bonustarjoustensa yhteydessä ilmaiskierroksia Starburst-peliin. Perinteisten kolikkopelien joukossa Starburst puolustaa mielestämme paikkaansa yhtenä parhaista. Voittojen suhteen se ei tarjoa valtavia jättipotteja, mutta tuottaa toisaalta kivasti useammin toistuvia pienempiä voittoja. Se soveltuu hyvin pelattavaksi esimerkiksi kierrätysvaatimusten täyttämistä varten. Peli on yksinkertainen, eikä sisällä maailmaa mullistavia grafiikoita tai mitään mahtavia ja yllättäviä bonusominaisuuksia tai erikoisia lisäpelejä. Väitämme, että sen viehätys piilee juuri yksinkertaisuudessa sekä pelissä jatkuvasti putoilevissa pienemmissä voitoissa, jotka koukuttavat jatkamaan Starburstin pelaamista pidempään. Näin kävi meillekin, kun nostalgiannälässä ja tätä arvostelua varten verestimme Starburst-muistojamme: pelin parissa vierähti hetki jos toinenkin. Alkuun peli saattaa tuntua tylsältä, mutta se imaisee äkkiä mukaansa.

Pelin ulkonäkö, asetukset ja toiminta

Jos olet onnistunut jotenkin välttymään Starburst-slotin näkemiseltä, kerrottakoon, että se koostuu enimmäkseen erilaisista värikkäistä jalokivisymboleista, jotka pyörähtelevät galaktisesti väritettyä violettia taustaa vasten. Wild-symbolina on Starburst, joka on monivärinen, 8-sakarainen tähti. Niitä voi ilmestyä ainoastaan kiekoille 2, 3 ja 4. Pelin asetuksissa ei ole mitään ihmeellistä varsinkaan muihin NetEnt-valmistajan slotteihin tottuneelle. Niistä saa valita käyttöönsä haluamansa voittolinjat. Panoksen voi asettaa eri tasoille välillä 1–10, joista 1 tarkoittaa kymmenen kolikon panosta, ja niin edelleen aina sataan asti. Kolikon arvoa voi säätää välillä 0,01 ja 1. Myös Max Bet – ja Autoplay-toiminnot ovat käytettävissä. Pelissä ei poikkeuksellisesti ole käytössä scatter-symbolia, eikä siitä voi voittaa ilmaisia pyöräytyksiä. Starburstin palautusprosentiksi ilmoitetaan 96,1 %, joka on siis se osa pelatuista rahoista, joka tulee takaisin pelaajille. Tämä ei ole mitenkään erityisen korkea, muttei hullumpikaan.

Starburst-bonustoiminto

Niin kuin aiemmin totesimme, Starburstissa ei ole valtavaa määrää eri bonusominaisuuksia. Sen ainut ekstratoiminto perustuukin wild-symboleihin. Sellaisen ilmestyminen jollekin kolmesta mahdollisesta kelasta käynnistää Starburst-toiminnon. Tässä toiminnossa kelalla oleva wild-symboli laajenee kattamaan koko kelan ja kiekko jää sen jälkeen paikalleen. Tämä kela pysähtyy, ja wildit jäävät siis näkyviin muiden kiekkojen pyöriessä uudestaan. Jos tällä uudella kierroksella ilmaantuu lisää wild-symboleita, nekin laajenevat ja sekä aiemmin ilmestyneet että uudet wildit jäävät pysähtyneiksi. Starburst-toiminto loppuu, kun uusia wild-symboleita ei enää tule kiekkoja uudelleen pyöräytettäessä. Näin voi tapahtua enintään kolme kertaa, koska wild-symboleita voi saada kolmelle eri kelalle. Tämä yksinkertainen toiminto on yllättävän toimiva, sillä pelaaja ilahtuu sen laukaisemisesta joka kerta. Paljon muuta sanottavaa tästä pelistä ei sitten olekaan, paitsi että sen tuntemisen tulisi kuulua jokaisen vähänkin itseään kunnioittavan kolikkopelaajan yleissivistykseen!